Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glädje i Söderköping efter E22-beskedet Foto: SVT

Glädje i Söderköping efter E22-beskedet

Uppdaterad
Publicerad

När beskedet kom att det är klart att E22:an ska byggas runt Söderköping blev det många glada miner. Ett efterlängtat beslut säger både kommunen och företrädare för företag i stadskärnan.

– Äntligen får vi ett beslut som vi kan planera efter, säger Anne-Louise Kroon, ordförande i Stadskärneföreningen i Söderköping.

Föreningen består av personer som arbetar med handel i olika former och kommunen finns också med.

Bättre för företag

Det var i förra veckan som vägplan vann laga kraft genom ett beslut av regeringen. Det enda som saknas innan upphandlingen av entreprenörer kan börja är ett byggstartsbeslut.

Nya E22 kommer norrifrån att gå i en akvedukt under Göta kanal och sedan göra en sväng väster om staden. Det öppnar för att göra dagens genomfart mer stadslik och bättre för företag.

Starkt varumärke

Kommunalrådet, Martin Sjölander (M), tror inte att den nya sträckningen kommer göra att bilresenärer “åker värdshus förbi” och att kommunen tappar besökare.

– Söderköping är ett starkt varumärke och kan man komma hit utan att behöva stå i kö en halvtimme så tror jag att det kommer att öka aktiviteten i Söderköping ännu mer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet