Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Båtslinga, cykelvägar och fiskodling på land. I klippet berättar Britta Andersson om tre projekt som har startat i Sankt Anna. Foto: SVT

Lista: Landsbygdsprojekt skapar nya möjligheter i Sankt Anna

Uppdaterad
Publicerad

Sedan förra året satsar Söderköpings kommun på att uppmuntra den lokala utvecklingen på landsbygden. Och det är redan nu flera projekt på gång.

– Det bubblar med idéer – stora som små, runt om i bygderna, säger Britta Andersson, projektledare för ”Möjligheternas Söderköping”.

Genom projektet hoppas man väcka intresset för samverkan och driva utvecklingen framåt. I Sankt Anna med omnejd har föreningar, byalag och företagare varit mycket aktiva och idag finns ett flertal konkreta idéer och projekt.

– En ny båtslinga, säkrare vägar och fiskodling på land är några projekt som har dragits igång. Utöver det så finns det många andra bra förslag, säger Britta Andersson.

Stort engagemang i bygderna

Det är inte bara i skärgården det finns ett stort engagemang. Östra Husby, Mogata och Bottna är några andra exempel, av de totalt sju bygderna, där det råder hög aktivitet.

 – Som projektledare hoppas jag kunna ingjuta energi i varje bygd – för det är mitt mål. Och jag har sett frön till fina idéer på alla ställen, så jag är hoppfull, säger Britta Andersson. 

I klippet ovan berättar Britta Andersson mer om de tre projekt som har startat i Sankt Anna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet