Arkivbild från inspelningen av Göta kanal 1. Foto: SVT

Filmen Göta kanal 4 lägger till i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Motala blir ett av stoppen när filmen Göta kanal 4 ska spelas in. Filmen ska ha premiär under 2022, vilket är samma år som Göta kanal firar 200 år.

Det har gått 40 år sedan premiären av den första Göta kanal-filmen och i augusti är det dags för inspelningen av den fjärde filmen. På totalt tio olika platser längs kanalen planeras filmen spelas in och ett av stoppen blir Motala, 23-24 augusti. Det skriver Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

– Intresset att följa inspelningen brukar vara stort vilket vi hoppas på även denna gång, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag, i pressmeddelandet.

Motala

Premiären är tänkt under 2022, vilket även är samma år som Göta kanal firar att det var 200 år sedan man invigde västgötadelen av kanalen.

Se nedan i inslaget från arkivet när vi besökte inspelningen av filmen Göta Kanal 2 år 2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet