Patrik von Corswant är femte generationen äldsta söner som är verksam på Stafva Gård. Här bedrivs mjölkproduktion, uppfödning av ungdjur, foderproduktion och förädling av mjölk till bland annat ost i det egna mejeriet. På gården finns dessutom en tryffel- och en saffransodling.
Britta Andersson driver tillsammans med sin man Lennart ett lantbruk och två manuella köttbutiker med kött från den egna gården och från två andra gårdar samt egentillverkad chark.
Britta som är utbildad lantmästare har ett förflutet på Scan. Sedan 1986 driver hon och maken släktgården Torp och fokus ligger på nötkött från Hereforddjur. Gården har en egen styckningsanläggning och en restaurang och festvåning. Köttbutiken som har blivit ett nytt utflyktsmål har de valt att lägga 15 kilometer från gården vid Göta Kanal där djuren går på sommarbete.
Att vara Matlandetambassadör innebär bland annat:
Att bidra till att framhäva regionens mat- och naturupplevelser.
Att regionala nätverk skapas som i sin tur kan leda till samarbetsmöjligheter vilket kan skapa fler jobbtillfällen.
Att Genom sitt engagemang inspirera andra inom mat och turism för att utveckla Sverige som matland.