Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Nypelius, ordförande för LRF Gotland, ser stora risker för öns lantbrukare med de höjda priserna. Foto: SVT

Gotland ryter till om färjepriserna: ”Det kommer läggas ned verksamheter”

Uppdaterad
Publicerad

”Ett dråpslag för Gotlands utveckling”. Så säger politikerna om Destination Gotlands besked om kraftigt höjda biljettpriser. På torsdagen uppvaktade man riksdagens trafikutskott. Målet är att få kompensation för höjningen.

För en vecka sedan meddelade rederiet Destination Gotland att man kommer att höja biljettpriset på färjorna med 30 procent. Det här oroar de lokala politikerna och näringslivet. På torsdagen besökte en delegation från ön riksdagens trafikutskott. Där fick man blandade reaktioner.

– De var intresserade och nyfikna. Kanske också delvis förvånade reaktioner, säger Meit Fohlin (S), ordförande för regionstyrelsen i Region Gotland.

Gotland

Tillsammans med tidigare höjningar så har har priserna i Gotlandstrafiken, enligt Region Gotland, ”ökat med cirka 50 procent på bara ett år”.

I klippet ovan hör du vad LRF på Gotland tycker om priserna och vad Region Gotland förväntar sig av riksdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet