Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Passagerar och besättning syns ute på däck på Stena Scandica. Enligt Marcus Risberg, vd Destination Gotland, kommer MS Visby att vara på plats så länge det behövs. Foto: John Jonsson

Gotlandsfärja assisterar vid fartygsbrand

Uppdaterad
Publicerad

På väg till Visby fick M/S Visby byta kurs för att bistå Stena Scandica. De drygt tusen passagerarna på väg till Gotland får nu vara kvar på MS Visby så länge insatsen pågår.

– Det är lite jobbigt att ligga still här ute men men det är betydligt mer synd om dem, säger Mikael Mattisson

– Ja de kommer att bli sena med ankomsten till Visby. För tillfället vet vi inte hur sena, säger Marcus Risberg, vd för Destination Gotland.

Enligt Marcus Risberg är det upp till räddningsledningen hur länge man blir kvar på platsen.

Ombord på M/S Visby befinner sig passageraren Mikael Mattisson och såg räddningsinsatsen på nära håll.

– Man ser inte branden men vi ser helikoptrar som snurrar runt och sjöräddningens båtar som vi ger lä åt, sade han på eftermiddagen.

”God stämning”

Gotlandsfärjan har följt Stena Scandicas drift mot kusten sedan eftermiddagen, men Mikael Mattison beskriver stämningen ombord som god och säger att de fått kontinuerlig information, även om det är oklart när de kommer att anlända till Visby.

– Det är lite jobbigt att ligga still här ute men men det är betydligt mer synd om dem, säger Mikael Mattisson och syftar på passagerarna på den drabbade båten.

Foto: Privat

Hör Marcus Risberg, vd f Destination Gotland, berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.