Flera ute i landet kritiska mot M-ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Simon Härenstam, ledande Moderat på Gotland, väljer att lämna partiet efter partiledarens uttalande om huruvida partiet ska samarbeta med Sverigedemokraterna eller inte. Han är en av flera moderater som nu ifrågasätter partiledningen.

Efter moderaternas utspel om att ta stöd av Sverigedemokraterna så hörs nu allt fler kritiska röster i de egna leden. Partiet rasar dessutom i opinonsmätningarna och nu har Sverigedemokraterna för första gången gått om Moderaterna.

Det var i januari som Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra berättade hur hon tänker sig att partiet ska förhålla sig till Sverigedemokraterna. Det fick till slut tidigare moderate gruppledaren i regionfullmäktige på Gotland, Simon Härenstam, att lämna partiet.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Viktigt möte i helgen

I helgen samlas partiet i Karlstad till det så kallade Sverigemötet och nu höjs röster som kräver Anna Kinberg Batras avgång. Moderaternas främsta politiker i Boxholm vill byta ut henne så fort som möjligt:

– Det känns som att hon läst in svaren i förväg och sedan läser hon upp dem utantill utan att tänka på vad reportern frågar om. Och hon är oerhört allvarlig, hon kunde vara lite roligare, säger Stefan Andersson till tidningen Dagens samhälle.

Se inslaget här.

Ikväll medverkar Simon Härenstam i ”Opinion live” klockan 22.00 i SVT1.

Finn Bengtsson är en annan moderat som kritiserar partiledningen. Han skriver på SVT Opinion om varför Moderaterna rasar i opinionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet