Gott om jobb för varslade i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Ericssons varsel berör 120 anställda i Linköping, men de flesta behöver knappast oroa sig för framtiden. Det finns över 80 lediga jobb tvärs över gatan – i Mjärdevi Science Park.

Ericssons ingenjörer har precis den kompetens som företagen i Mjärdevi söker – kunskaper om mjukvaruutveckling på hög nivå, bland annat. De företag som nu kan bli de Ericssonanställdas räddning undan arbetslöshet är dessutom många. 85 tjänster är redan utannonserade och det kan bli fler.

– Styrkan i Mjärdevi är att det är så många framgångsrika företag som arbetar här, säger Lena Miranda som är vd för hela Mjärdevi Science Park, ett kommunägt bolag som arbetar för att ge tillväxtförutsättningar för innovativa företag och utvecklingsmiljöer i Linköping.

Det är på Mjärdevis hemsida jobben nu annonseras ut. Och listan är lång.

– Det finns massor av företag som går bra nu och där behovet av nyanställningar är stort, säger EvaMarie Törnström, kommunikationschef på Mjärdevi Science Park.

– Vi har både etablerade företag som t ex Autoliv med sina säkerhetsapplikationer i bilar värdens runt – och mindre kända med mycket lovande företag med stora framtidsutsikter. Och nästan alla behöver anställa, säger EvaMarie Törnström.

Ett av de företag som nu hoppas på Ericssonanställda är Mindroad som sysslar med mjukvaruutveckling.

Där sitter vd Åsa Detterfelt just nu och skriver nya jobbannonser.

Företaget har tio anställda och tio inhyrda och skulle gärna ta några av Ericssons varslade ingenjörer direkt.

– Sedan vill vi anställda en ny medarbetare varje månad fortlöpande, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Neddragningar på Ericsson

Mer i ämnet