Alexander Jansson är en av de som fått nog av bajs i dikeskanten. Här berättar han om de otrevliga fynden. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Grannarna fick nog – skyltar ska stoppa rastbajsare vid E4

Uppdaterad
Publicerad

Strax utanför Norrköping intill en avfart från E4 ligger Löt, här har boende problem med rastande lastbilschaufförer och bilförare. Intill vägkanten ligger bajs, sopor och toalettpapper. 

Nu har boende i området fått nog och de hoppas att skyltar ska stoppa rastbajsarna. Alexander Jansson, en av initiativtagarna, berättar att problemet ökat de senaste året.

– Jag vet inte om det beror på pandemin, men det har blivit en ökning, säger han.

Han berättar att de sett bilar och lastbilar som dagligen stannar intill vägkanten för att utföra sina behov och detta trots att det ligger en rastplats och bensinstation alldeles i närheten.

– Ja, det är inte så långt till Klinga rastplats. 

Förbudsskyltar uppsatta

Vid infarten och en bit längre upp intill vägen har nu de boende i området satt upp detaljrika skyltar i hopp om att problemet minskar.

– De har inte suttit uppe så länge, men det känns som att de gjort lite nytta, säger Alexander Jansson.

”Jag tycker det är äckligt”, säger Alexander Jansson, en av initiativtagarna till skyltarna som satts upp i syfte om att hindra rastbajsare. Foto: Lovisa Gelin/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.