Flera tekniska fynd har gjorts runt gården i Mantorp. Foto: Jeppe Gustafsson

Gripna för dubbelmord utanför Mantorp har släppts

Uppdaterad
Publicerad
De två personer som greps i onsdags misstänkta för dubbelmordet utanför Mantorp har nu släppts. Två veckor efter det brutala dådet är ingen gripen.
– Jakten på den eller de som har utfört detta dådet fortsätter med oförminskad styrka, säger åklagare Pär Andersson.

Två personer som anhölls för två fall av mord på gården utanför Mantorp har släppts på fri fot. De två var skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

– Det fanns en hel del olika omständigheter som gjorde att de här två personerna bedömdes som skäligen misstänkta. Efter att ha hört deras berättelser och även utfört flera kontroller har jag idag i samråd med polisen bestämt mig för att inte begära dem häktade, säger chefsåklagare Pär Andersson.

Ännu ingen gripen

Drygt två veckor har gått sedan en 70-årig man och hans 62-årig fru hittades döda på en avsides belägen gård i Mantorp i Mjölby kommun. Men ännu finns alltså ingen misstänkt för brott.

– Paret har utsatts för synnerligen grovt våld i samband med att de dödades och jakten på den eller de som har utfört detta brutala dåd fortsätter med oförminskad styrka. Vi kommer även framöver vara offensiva med tvångsmedel, säger Per Andersson.

450 förhör

De 20-tal poliser som arbetar med utredningen vädjar fortfarande om allmänhetens hjälp. Flera tekniska fynd har gjorts i området runt gården i Mantorp och hittills har polisen hållit förför med cirka 450 personer. Ett stort antal personer har också DNA-topsat.

Ett av polisens spår är en bankomat i Borensberg utanför Motala, där polisen tror att någon eller några använt ett bankkort som tillhör det mördade paret, enligt källor till tidningen Corren.

Det var på måndagskvällen den 12 juni som en anhörig larmade polisen efter att ha upptäckt två döda kroppar i huset. Till en början beskrev polisen händelsen som ett ”grovt våldsbrott” för att senare konstatera att mannen och kvinnan sannolikt brutalt mördats.

LÄS MER: Dubbelmordet i Mantorp – detta har hänt

Både polis och åklagare har under utredningens gång varit mycket förtegna om händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet