Polisen har spärrat av en fastighet på Stockholmsvägen. Foto: Niklas Luks

Grov misshandel i Norrköping

Fem personer har anhållits misstänkta för lördagens grova misshandel i Norrköping. En person vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Strax före klockan 13 på lördagen fick polisen larm om misshandeln, som ägde rum i centrala Norrköping. Polisen har spärrat av runt en fastighet på Stockholmsvägen.

Klockan 15.15 kunde polisen gripa fem personer som är misstänkta för dådet. De misstänkta är mellan 20 och 45 år gamla, skriver polisen på sin webbplats.

Vid 18.45 under lördagen var brottsplatsen fortfarande avspärrad för teknisk undersökning.

Männen anhölls senare under lördagen misstänkta för grov misshandel.

– Ingen av dem har avskrivits från misstanke ännu, säger Gustav Borg, stationsbefäl i Norrköping till SVT Nyheter Öst under söndagsmorgonen.

Fortsatt avspärrat under söndagen

Delar av brottsplatsen är under söndagen fortfarande avspärrat.

– Det ska genomföras en husrannsakan, säger stationsbefäl Gustav Borg.

Kända av polisen sen tidigare

Brottsplatsen ligger i anslutning till den lokal där Hells Angels tidigare haft klubblokal säger polisen och tillägger att samtliga fem personer är sedan tidigare kända av polisen.

– Ja det är dem och de har för oss känd koppling till organiserad brottslighet, säger Gustav Borg.

Allvarligt skadad

Den man i 30-årsåldern som fördes till sjukhus är enligt en bulletin från Region Östergötland allvarligt skadad, men hans tillstånd uppges vara stabilt. Mannen fördes till Universitetssjukhuset i Linköping för vidare undersökning. Enligt en ny bulletin på söndagskvällen är mannens tillstånd oförändrat och han har flyttats till Karolinska för fortsatt vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer