Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Del av köpcentrets restaurangtorg som spärrades av efter mordförsöket. Foto: Ulf Wigh

Misstänkt mordförsök i galleria i Norrköping – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt mordförsök inträffade under söndagseftermiddagen i köpcentret Ingelsta shopping i Norrköping.

En man i 30-årsåldern har skadats i vad polisen rubricerar som mordförsök i gallerian, och fördes till sjukhus i ambulans. Enligt en skaderapport från Region Östergötland har personen vårdats för lindriga skador.

Exakt vad som har hänt vill polisen inte i nuläget gå in på, men en man i 40-årsåldern är gripen. Han anhölls under kvällen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Norrköping

Ett vittne säger till Norrköpings Tidningar att en person attackerat en annan med kniv, och att en privatperson ingrep för att avstyra det som pågick.

En del av foodcourten inne i köpcentret spärrades av, och polisen har under kvällen pratat med vittnen på plats. En teknisk undersökning har också gjorts.

Flera patruller på plats

Enligt frilansfotografen Ulf Wigh var det totalt minst sex polispatruller och två ambulanser på plats utanför köpcentret.

Polisen vill att alla som befunnit sig på platsen runt 15:30 ska höra av sig för att berätta vad man vet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet