Foto: SVT arkivVisa alla (3)
Visa alla (3)

Hallarna i Norrköping prisas

Uppdaterad
Publicerad

Svensk Form Öst valde kulturkvarteret Hallarna i Norrköping som årets Formbärare.

Svensk Form utnämner varje år årets Fombärare. Det kan vara personer, företag eller organisationer som på något sätt har främjat utvecklingen av form- och design i regionen.

Och i år går priset till Hallarna i Norrköping.

– Detta är första gången i vår 23-åriga historia, som verksamheten får en utmärkelse. Därför är jag extra stolt idag. Vi har jobbat hårt de senaste åren för att bli en stark facilitator till småföretagare inom form, design och konst. Utmärkelsen från Svensk Form Öst, från branschen själv, är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Jag vågar lova att utvecklingen går vidare och att vi snart har ännu mycket mer att komma med, säger Pelle Filipsson verksamhetsansvarig på Hallarna i ett pressmeddelande.

– Det är jättekul att Hallarna får den här utmärkelsen. Det är ytterligare ett kvitto på att vi har en fantastisk verksamhet i kulturkvarteret som möjliggörs av kommunala satsningar i samverkan med kulturlivet och entreprenörer, säger Olle Vikmång (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Motiveringen till utnämningen:

Hallarna är Norrköpings kreativa kvarter; en plats där färg och design blandas med en mängd andra kulturuttryck och gestaltningsformer. Under det gemensamma intresset för kreativitet samlas människor och organisationer i Hallarnas mångfacetterade lokaler för att skapa nya uttryck, samarbeten och möjligheter tillsammans.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer