Halt väglag under natten. En bil hamnade i diket vid trafikplats Ingelsta norr om Norrköping. Foto: Niklas Luks

Halt väglag och flera trafikolyckor under natten

Publicerad

Det har varit flera trafikolyckor kring Norrköping under natten och tidig morgon. Väglaget har varit mycket halt. En man i 40-årsåldern fördes till Vrinnevisjukhuset efter att ha fått sladd och kört in i räcket på E4 norr om Norrköping. En personbil gled ner i diket vid Ingelsta utanför Norrköping.

Det har varit mycket halt på vägarna kring Norrköping under natten och tidig morgon. Flera singelolyckor har inträffat i Norrköping och två bilar kolliderade i Linköping. I flera fall verkar olyckorna vara relaterade till halt väglag.

Vid halv tolv-tiden natten i natt:

Två bilar kolliderade på Granadjärgatan i Linköping.

Strax före klockan ett i natt:

En personbil körde in i en stolpe på Kungsgatan i centrala Norrköping.

Halv fem på morgonen:

En förare körde in med skåpbilen i mitträcket på E4 norr om Norrköping. Två personer satt i bilen och den ena, en man i 40-åldern från Malmö, blev lindrigt skadad och fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset. Enligt sjukhusets bulletin är han lindrigt skadad och läget är stabilt. Polisen misstänker inget brott. Enligt räddningstjänsten var det mycket halt på platsen.

Strax före klockan sex på morgonen:

En singelolycka vid trafikplats Ingelsta utanför Norrköping. En bilist körde i diket. Inga uppgifter om personskador.

Under morgonen:

En förbipasserande bilist ringde in och rapporterade att en bil stod i diket på E22 vid Gusum. Det fanns ingen person i bilen och polisen söker nu efter föraren för att få veta vad som hänt. Det finns ingen registrerad olycka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer