• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Carl Fredrik Graf kommer ta över som landshövding efter Elisabeth Nilsson Foto: Länsstyrelsen

Han blir ny landshövding i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen har nu utsett efterträdaren till landshövdingen Elisabeth Nilsson. Det blir Halmstads kommunstyrelseordförande Carl Fredrik Graf (M).

– Det känns både hedrande och ansvarfullt. Det ska bli spännande att lära känna Östergötland och östgötarna. I min roll som landshövding ska jag både verka som företrädare för regering och riksdag i länet samt uppmärksamma regeringen på Östergötlands behov, säger Carl Fredrik Graf i ett pressmeddelande.

Den 31:e augusti avslutar Elisabeth Nilsson sitt uppdrag som landshövding och Carl Fredrik Graf tillträder från den 1 september 2018 fram till 31 juli 2024.

– Jag ser verkligen fram emot att få verka i Östergötland i en ny roll efter många år som riksdagsledamot och kommunstyrelseordförande i Halmstad. Östergötland har en bredd på kultur- och näringslivet. Här finns en fantastisk natur, inte minst med en intressant skärgårdsmiljö. Ett attraktivt län med många möjligheter, säger han.

Carl Fredrik Graf, 58, satt i riksdagen 1991–2002. Han har en fil mag i pedagogik och är dessutom utbildad officer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.