Mark Henriksson tar över rollen som kommunstyrelsensordförande i Motala. Han berättar mer i klippet. Foto: SVT

Efter extra möte – han tar över efter Almérus (M) i Motala

Uppdaterad
Publicerad

För bara två veckor sedan stod det klart att Motalas kommunalråd Annelie Almérus (M) lämnar alla sina politiska uppdrag. Under ett extra insatt möte under torsdagen valdes hennes efterträdare. Valet föll på Mark Henriksson (M).

Mark Henriksson är sedan tidigare kommunalråd i Motala och bildningsnämndens ordförande. Efter det extra insatta mötet tar han nu också över posten som kommunstyrelsens ordförande. Hans företrädare lämnade sina poster på grund av, vad hon beskrev, som interna konflikter inom partiet – men Mark Henriksson menar att man nu måste se framåt.

– Vi är ett starkt parti som kommer att fortsätta leverera och väljarna kommer inte märka av den tid som har varit. Jag väljer att blicka framåt helt enkelt, säger Mark Henriksson till SVT Öst.

I klippet berättar Mark Henriksson mer om hur han ser på att ta över posten som kommunstyrelsensordförande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet