Han vill fixa jobb åt de kriminella i Klockaretorpet

Uppdaterad
Publicerad

Efter oroligheterna i stadsdelen Klockartorpet i Norrköping, med bland annat stenkastning mot poliser, så gick Braulio Ortega och pratade med ungdomarna några kvällar.

Han har själv en ledande ställning på ett bemanningsföretag och ska nu försöka hjälpa till att ordna det ungdomarna vill ha – jobb.

Företagaren Braulio Ortega bor är uppväxt och bor i Klockaretorpet. Oroligheterna med bilbränder och bråk i början av veckan i stadsdelens centrum fick honom att vilja göra något:

– Jag är ingen hjälte, jag har bara lyssnat på vad de säger.

Under tre kvällar har han pratat med de unga i centrum och det alla drömde om var jobb, så Ortega tog kontakt med kommunpolitikern Thomas Idenås (S) som bland annat sitter i Arbetsmarknadsnämnden. Idenås, som också bor i  Klockaretorpet, följde med och pratade med ungdomarna och han har nu hjälpt Braulio Ortega med kontakter inom näringslivet.

Idenås är entusiastisk och har fått många reaktioner på sitt facebookinlägg.

Braulio Ortega, som känner för sin stadsdel, ska nu höra sig för och försöka ordna sysselsättning åt så många som möjligt.

– Jag har inte lovat ungdomarna någonting mer än att jag ska göra vad jag kan, säger Braulio Ortega.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.