Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Soporna har inte tömts sen årsskiftet. Se när kommunalrådet Reidar Svedahl (L) överraskas när han besöker platsen. Foto: Linnea Burén/SVT

Här överraskas kommunalrådet av bajstunnorna i Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

Soptunnorna översvämmas av hundbajs på många lekplatser i Norrköpings kommun. Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden i Norrköping, följer med SVT ut till en av lekplatserna i Kolmården.

En invecklad tvist mellan kommunen och vägföreningarna har gjort att soporna inte tömts sedan årsskiftet på många lekplatser i Norrköpings kommuns ytterområden.

– Så här ska det inte se ut, säger Reidar Svedahl.

Norrköping

Det tidigare styret hade beslutat att ansvaret skulle ligga på vägföreningarna, men här i Kolmården har man varken fått pengar för att sköta driften – eller varit överens med kommunen om det nya ansvaret.

Dessutom har kommunens nya styre rivit upp det gamla beslutet och därmed återtagit ansvaret kring soptömning i vissa områden. Nu letar man efter en ny entreprenör och det tar tid – samtidigt växer högarna med hundbajs i Kolmården.

Följ med kommunalrådet ut till soptunnorna och hör om lösningen som är på gång i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet