Foto: TT

Här påverkas sommartrafiken av vägbyggen

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren passar Trafikverket på att förbättra flera av Östergötlands vägar. Här ser du om och hur de påverkar din bilresa.

Under hela juni arbetar Trafikverket med ett vägarbete på väg 23, cirka fyra kilometer söder om Kisa, på väg ner mot Vimmerby. Ett körfält är avstängt och uppges dagtid ha stor påverkan på trafiken. Just nu pågår också underhåll på väg 212 utanför Valdemarsvik, vid Lövudden i riktning mot Fyrudden. Trafiken regleras av vakter dagtid och trafikljus nattetid. Det arbetet uppskattas vara klart i slutet av juni.

Vecka 28 stängs vägen mellan Beckershovsrondellen och Stockholmsrondellen i Norrköping av för vägarbete. Enligt Trafikverket kommer det ha stor påverkan på trafiken under veckorna 28-37.

Vecka 33 börjar beläggningsarbetet på väg 55 mellan Åby och Södermanland. Trafiken kommer under arbetet att ledas om i södergående riktning till och med vecka 36, då arbetet väntas vara klart.

Direkt efter börjar det stora arbetet med att fräscha upp åtta mil körfält på E4 genom Östergötland. Ett körfält kommer då att vara stängt. Enligt Trafikverket kommer det arbetet pågå under hela september.

Färre avgångar med tåg

När det gäller tågtrafiken genom Östergötland i sommar kommer den största påverkan vara på sträckan Mjölby-Motala när det ska läggas nya kablar och bytas ställverk. Under två veckor i mitten av juli är det enkelspårstrafik och det innebär färre avgångar vissa dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer