Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Stig Larsson testa tre teorier om hur Sven Sjögrens kropp kan ha försvunnit. Foto: SVT/Vad hände med Sjögren?

Här rekonstruerar grannen olika teorier – 50 år efter försvinnandet

Publicerad

Stig Larsson, 71, har aldrig kunnat förlika sig med försvinnandet av Sven Sjögren på Gotland 1972. I en ny SVT-dokumentär skildras hans beslutsamhet att fortsätta sökandet. 

– Det är för jävligt att en sådan snäll karl kan försvinna upp i rök. Det är därför jag aldrig har släppt det, säger Stig Larsson. 

Den 16 oktober 1972 anmäls bonden Sven Sjögren försvunnen hos polisen i Visby. Idag, 50 år senare, är hans fall fortfarande olöst och ingen kropp har hittats. 

De senaste åren har Stig Larsson, som bodde granne med Sven Sjögren som barn, ägnat sig helhjärtat åt att försöka lösa Gotlands största mordgåta någonsin. Efter att ha satt in en annons i lokaltidningen och startat en Facebook-sida fick han in många nya tips. 

I dokumentären Vad hände med Sjögren? försöker han rekonstruera tipsen för att få svar.  

– Vad som egentligen hände är det ingen som vet, man jag har gett mig fan på att ta reda på sanningen, säger Stig Larsson. 

Nya eftersökningar 

Fallet har även fått uppmärksamhet genom poddskaparna Urban Gärdek och Tobias von Braun som gått igenom olika detaljer i försvinnandet.  

Genom podden fick de tips om att kroppen kunde ha dumpats på en soptipp i Etelhem på Gotland. Tillsammans med Stig Larsson ordnades en utgrävning av platsen i september 2022.  

Benbitar och en grön overall hittades och har lämnats över till polisen för DNA-analys. Mycket talar dock för att fynden inte ska ha tillhört Sven Sjögren. 

Se dokumentären Vad hände med Sjögren? på SVT Play, eller klockan 21:00 den 4 oktober i SVT1.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fallet på 60 sekunder. Han misstänks ha mördats, men ingen har dömts och hans kropp har aldrig hittats. Foto: SVT/Vad hände med Sjögren?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.