Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lapskojs och ravioli tillagad på stormkök är två av Livsmedelsverkets förslag på rätter. Blir det tummen upp eller tummen ner? Foto: SVT

Här testar SVT:s reporter Livsmedelsverkets krismeny – med barnpanel

Publicerad

Livsmedelsverket har skapat en veckomatsedel med förslag på krismat. Men hur funkar det att laga mat vid en kris – utan el eller färskvaror och blir maten god? SVT Nyheter Öst har testat med barnpanel.

För att hjälpa familjer att höja beredskapen har Livsmedelsverket skapat en veckomatsedel med förslag på rätter som är enkla och nyttiga att laga vid händelse av kris. Menyförslaget är baserat på livsmedel som kan förvaras i rumstemperatur och ger förslag på frukost, lunch, middag samt tre mellanmål under en hel vecka.

Lapskojs på stormkök eller pinnbröd bakad på grillen är två exempel – men hur funkar det i verkligheten?

I klippet testar SVT Nyheter Öst en heldag med att laga krismat – sex rätter på 120 sekunder med barnpanel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.