Efter att ha fått ta emot hat slutar nu riksdagsledamoten att twittra.

”Hatet urholkar mig som människa”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Linda Snecker (V) slutar att skriva på Twitter efter det hat hon mött.

– Jag är van att få mothugg, och åsikter, men de senaste veckorna har det eskalerat något oerhört, säger Snecker till SVT Nyheter Öst.

Tidigare har den hätska tonen framförallt gällt när Snecker har skrivit på Twitter om jämställdhet och rasism. Nu säger hon att också hennes arbete i riksdagsutskott har kommenterats i en hätsk ton.

– Nu orkar jag inte längre vara på just Twitter, säger hon.

Vet inte om hon börjar igen

Snecker tar nu en paus och vet inte om hon kommer att återuppta twittrandet. Hon säger att hon inte har bestämt sig om just Twitter är ett bra forum att vara i.

– Jag har inte gett upp hoppet, men däremot blir jag rädd för vad det här gör mot demokratin, särskilt för kvinnor, särkilt på den politiska vänsterkanten, säger hon till SVT.

Även andra politiker har tagit paus från Twitter på grund av den aggressiva ton som förekommer i en del debatter. Veronica Palm (S) är en av de politiker som också gjort ett uppehåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.