Alexander Frost från NKK tog JSM-guld. Foto: Christian S Zettedahl

Hemmahoppet tog guld

Uppdaterad
Publicerad

SM-veckan är igång med simningen som avgörs på Centralbadet i Norrköping. Flera guld börjar trilla in.

Första medaljen från länet togs under fredagsmorgonen av Daniel Olsson, Linköpings Allmänna Simsällskap, som tog JSM-brons på 100 m fjäril. Senare under dagen tog Alexander Frost från NKK, JSM-guld i distansen 50m fjäril på tiden 24,55. Inför tävlingen avslöjade han att han tränat mycket på gym inför SM.

– Nu har jag gått ner tio kilo sen förra mästerskapet faktiskt, men jag vet inte om jag tappat fett eller mest muskler, det får vi se imorgon, sa Alexander Frost under onsdagen.

SM-veckan i Norrköping

Slog personbästa

Även hemmahoppet Rebecca Diaz Nilsson slog personbästa i de inledande heaten under onsdagen.

– Ja det var riktigt härligt, det har varit lite tungt i säsongen och det var ett frågetecken om jag kunde simma det här men jag tänkte att det var lika bra att prova, säger Rebecca Diaz Nilsson, NKK.

Rebecca slutade  senare på tionde plats och kom 2:a i B-finalen.

Frölander krigar

Det kommer också att finnas mer erfarna tävlande i bassängen. 42-åringen Lars Frölander kommer förutom att vara SVT:s expert även simma för Linköpings Allmänna Simsällskap.

– Rent tekniskt tycker jag att det mesta sitter kvar, men det är väl mer explosiviteten och farten som man inte längre har så det blir ett krigande mot vattnet den här veckan, säger Lars Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan i Norrköping

Mer i ämnet