Vice chefsåklagare Malin Axelsson. Foto: SVT

Högg ex-frun 40 gånger – dom i dag

Uppdaterad
Publicerad

I dag meddelas domen mot den man som överföll sin tidigare hustru bakifrån och mördade henne med ett 40-tal knivhugg på resecentrum i Linköping.

Åklagare Malin Axelsson har yrkat på att mannen ska dömas till livstids fängelse och utvisning för mordet den 15 april i år, som enligt åtalet var att likna vid en avrättning.

Mannen hade tagit reda på när kvinnans tåg skulle ankomma till Linköping och ska ha rest till staden beväpnad med kniv. Han väntade på henne när hon klev av tåget och attackerade henne då bakifrån.

Försökte avbryta angreppet

Andra personer försökte avbryta angreppet, men den åtalade mannen återvände, enligt gärningsbeskrivningen i stämningsansökan, upprepade gånger för att utdela ytterligare knivhugg.

Mordet fick stor uppmärksamhet, delvis då offret var en av fem kvinnor som dödades på mindre än tre veckor i Sverige i våras.

Inre röster

Den åtalade mannen, som förnekar mord, har förklarat sitt agerande med att han påverkats av inre röster. Enligt en rättspsykiatrisk undersökning lider han dock inte av någon allvarlig psykisk störning.

Domen från Linköpings tingsrätt meddelas klockan 11 i dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kvinnomordet på Resecentrum – se bilderna från polisens förundersökning Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinnomordet på Resecentrum

Mer i ämnet