Många förfrågningar om såväl konsertbesök som konferensbokningar kommer nu, säger försäljningschefen Annika Nyström. Foto: SVT

Högt tryck i konferens- och konsertbranschen

Publicerad

En bransch har varit mer eller mindre stängd under pandemin. Nu när restriktionerna lättar vädrar konferens- och konsertbranschen morgonluft.

Louis de Geer konsert och kongress i Norrköping är en av många arrangörer, som märker av en stor efterfrågan.

-Det märks ju stor skillnad. Vi får mycket telefonsamtal, vi träffar kunder igen. Vi känner att hela världen är på väg att vända, säger försäljningschefen Annika Nyström.

Vilket är det störst intresse för, konserter för allmänheten eller konferenser?

-Det är en blandad kompott ska jag säga. Många vill komma ut och låta sig underhållas, men konferenser vill ju också börja att mötas fysiskt igen, berättar Annika Nyström. Jag skulle säga att fördelningen är 50-50.

Efter ett år av digitala möten kan man kanske tänka sig att vi fortsätter att mötas på det sättet, men suget efter vanliga konferenser finns definitivt enligt Annika Nyström.

-Jag trodde att det skulle vara mer förfrågningar på streamingstudio. Jag var nästan säker på att det skulle vara en så, men det känner jag inte. Jag känner faktiskt att det är mer fysiska möten man efterfrågar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.