Försvarsmakten motsätter sig till tre områden där företaget Holmen vill bygga vindkraftparker. Det gäller Klintaberget, Skybygget och Högsjön. Foto: SVT

Holmen fortsätter med vindkraftsplanerna

Uppdaterad
Publicerad

Igår gick försvarsmakten ut med att de motsätter sig Holmens vindkraftsplaner i norra Östergötland. Iallafall i den omfattning som har föreslagits hittills. Enligt Nils Ringborg som är talesperson för Holmens vindkraftsprojekt kommer de fullfölja vindkraftsplanerna, men kommer ha dialog med försvarsmakten för att göra de anpassningar som behövs.

Försvarsmakten, FMV, är remissinstans när det handlar om byggande av vindkraftverk. Och de motsätter sig till tre områden där företaget Holmen vill bygga vindkraftparker i norra Östergötland. Nils Ringborg är talesperson för Holmens vindkraftsprojekt i Östergötland och han menar att de inte är förvånade över försvarsmaktens yttrande.

– Vi tycker att det är normalt att försvaret yttrar sig på det här sättet. Vi har erfarenhet från våra norrlänska anläggningar. Det är ju tre yttranden, om Högsjön där man inte har några större invändningar och så är det Klintaberget och Skybygget. Där delar av det berörs som vi kan se. Men det är ju sekretessbelagda uppgifter och vi måste ha respekt för hur man hanterar rikets säkerhet. Och vi kommer i dialog med försvaret göra de anpassningar som behövs, säger han.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet