Foto: SVT

Sofia serverar på Nobelbanketten

Uppdaterad
Publicerad

– Det här är en dröm som jag haft sedan jag var liten, att någon gång i livet få vara med på den här stora dagen. Det är magiskt, säger Sofia Regnander, hotellchef på Villa Fridhem, som fått äran att servera på Nobelbanketten imorgon.

Tillsammans med hotellets restaurangchef och sin syster åker Sofia Regnander för sitt livs servering i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Men för att bli godkända fick de först servera och bedömas i skarpt läge, en middagsbankett med 600 gäster i stadshuset.

– Jag har nog aldrig serverat med så rak rygg, säger Sofia Regnander.

Norrköping

Med 20 års restaurangerfarenhet i den raka ryggen är hon säker i sitt yrke. Men det är självklart ändå nervöst. Inte minst inför det största momentet, att gå nedför trappan med brickorna med ljusfacklor.

Vad tänker man när man går ner för den där trappan?

– Tappa inte, tappa inte, tappa inte. Nej, men det är en enormt häftig upplevelse att gå ner, man ser alla facklor hela vägen ner och det är så pampigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet