Hör Norrköpingsbornas reaktioner på upploppen

Uppdaterad
Publicerad

De sammandrabbningar som inträffade i Linköping och Norrköping under torsdagen väcker oro och ilska hos Norrköpingsborna. Ludvig Ek vaknade till att två bilar brunnit i närheten av hans bostad.

– Det är förfärligt att man beter sig sådär, säger Joshua Alase som befann sig i Linköping under upploppen.

Norrköpingsbon Joshua Alas befann sig i Skäggetorp i Linköping för att träffa kompisar i området. Han beskriver det som inträffat som en katastrof.

– Folk borde skärpa sig, det är inte okej att gå på poliserna som är där för att hjälpa till, säger han.

Våldsamma upplopp i Sverige

Joshua Alas beskriver hur allt skedde mycket snabbt, plötsligt såg de ungdomar som kastade föremål mot polisbilar och att rutor krossades. Joshua och hans vänner ringde polisen som meddelade att de redan var på väg.

– Jag förstår att man kan vara arg, men sådär ska man inte bete sig.

”Sådant man ser på tv”

När polisen kom till platsen försökte de lugna ner människor – men det var svårt. Nu är Joshua orolig att det ska ske liknande händelser i framtiden.

– Jag har bott i Sverige i 11 år och aldrig sett det här, det är sådant man ser på tv och så händer det på riktigt, säger han.

Hör mer om hur de uppfattar upploppen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsamma upplopp i Sverige

Mer i ämnet