Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se polisens bilder från husrannsakan i lägenheten på Smedjegatan i Norrköping. Foto: Polisens förundersökning

Hot mot Dumpen avslöjade stort knarklager i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En 43-årig man åtalas vid Norrköpings tingsrätt för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott efter ett uppmärksammat tillslag på Smedjegatan den 1 november förra året.

Polisen larmades om 43-åringen efter att han skickat ett hot till pedofiljägarna på sajten Dumpen som hade konfronterat honom. När polisen gjorde husrannsakan i mannens lägenhet hittades en stor mängd narkotika och en pistol, samt ammunition.

77 kilo cannabis

43-åringen förvarade enligt åtalet drygt 77 kilo cannabis, 6,5 kilo amfetamin och lite mer än ett kilo kokain i bostaden.

Mannen är sedan tidigare känd av rättsvårdande myndigheter, men inte dömd till någon allvarligare brottslighet.

”Organiserad form”

”Brottet bör bedömas som synnerligen grovt eftersom det utgjort ett led i en verksamhet som utövats i organiserad form i syfte att i stor omfattning bedriva handel med narkotika och då det avsett en synnerligen stor mängd narkotika”, skriver kammaråklagare Thomas Ramstedt i stämningsansökan.

– Man kan ju misstänka att det är flera inblandade, men vi kommer inte längre i utredningen. Det är stopp, säger Thomas Ramstedt till SVT.

Vilken påföljd kommer du att yrka på?

– Vi får se. Jag har inte funderat så långt ännu. Men klart är att det handlar om grov brottslighet med många fängelseår i straffskalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.