Foto: Henrik Montgomery/TT

Hotade skära halsen av man – döms för människorov

Uppdaterad
Publicerad

I januari 2018 blev en man i Motala utsatt för dödshot och misshandel. Han fördes dessutom bort i en bil. Två män och en kvinna dömdes idag till villkorliga domar med samhällstjänst för brotten.

Offret och kvinnan hade tidigare haft ett förhållande. En relation, som enligt den nu 29-åriga kvinnan, var rörigt och kantades av drogmissbruk. Mannen skrev ett brev till kvinnan som hon uppfattade som kränkande och ville därför hämnas på honom.

Tillsammans med de två dömda männen, båda idag 31 år gamla, åkte hon till Motala för att få honom att ”be om förlåt”. De hittade målsäganden, misshandlade honom samt förde bort honom i bil till ett skogsområde. I bilen höll en av dem en kniv mot hans hals och hotade honom till livet.

Alla tre nekar till brott, men Linköpings tingsrätt anser att åtalet är styrkt och dömer dem för människorov, mindre grovt brott. De ska också solidariskt betala skadestånd på drygt 52 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet