Hur mår vägarna hos dig?

Publicerad

20 procent av vägarna på Gotland är i mycket dåligt skick, enligt en rapport från branschorganisationen Transportföretagen. I Östergötland håller vägnätet mycket bättre standard, enligt samma rapport.

I vilket skick är vägarna där du bor?
Tyck till och skriv din åsikt här nedanför!

SVT rapporterade · Hur mår vägarna hos dig?

väg mellan Finspång- Grytgöl börjar vara riktigt dålig. Tung trafik åker mycket också på en ganska smal väg. Man får vara glad om det blir lagat överhuvudtaget.

therese carlsson

På vägen från Björsäter mot Borkhult och vägen mot Värna lades ny beläggning våren år 2020.Den beläggning är så dålig att när lantbrukarna svänger in på sina åkrar från vägen blir det stora sår i beläggningen. Redan under sommaren 2020 blev det många stora hål i vägen på grund av detta. Man undrar om det är lönsamt att snåla och sedan betala stora pengar för underhåll vore det inte bättre att göra det ordentligt på en gång.

Nocke

Man kan inte hålla angiven hastighet på vissa platser i Norrköping. Bilen går sönder känns det som.

Fredrik

Jag flyttade ifrån Småland upp till Norrköping för några år sedan. Jag är förfarad över hur vägarna är inne i stan på vissa ställen, stora hål och gropar och vågigt. Jag är inte van vid att man måste köra runt och försöka missa stora hål i vägen.

BarriO

Vägen mellan Gistad och Örtomta trafikeras av många skogslastbilar och är dåligt underhållen. Sommaren 2020 var där ett gäng som mätte in vägen noga och jag hoppades på en förbättring. När jag frågade dom när förbättringen skulle ske visade sig att de mätte in vägen som skulle bli vägverkets provväg på hur en dålig väg ser ut. Den är fruktansvärt ojämn och skull behöva en jämn asfaltsyta.

Christer Bremer

Det är inte vägarns dom är dåliga, utan förarna. Ingen kan trafikregler, högerregeln, använda blinkers och andra uppenbara regler.

Hans

vägar med högre nummer är som regel dåliga i hela Östergötland.

Hasse

Överlag riktigt bra på länsvägarna i Östergötland, sämre i samhällena. Folk bakom ratten, cyklister och fotgängare som vållar största bekymren när dom är ego, varje dag.

Andreas

Stämmer verkligen detta?
Kan inte se dom siffrorna son påtalas om Östergötland och Gotland i rapporten.
Eller är det prognosvärdet för 2030 som avses?
Har ni åkt i de båda länen och empiriskt bildat er en uppfattning så skulle man ju kunna tro att siffrorna borde vara omvända.
Det är något som inte stämmer med rapporten eller er rapportering om densamma.

Bob

Dom är skit,

Anders

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer