Nu flyttar Oscar, Brita och Anis in i buren

Uppdaterad
Publicerad

I sju dygn ska de bo tillsammans i de baracker som byggts upp på Gamla Torget i Norrköping. Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt för att minska barnarbetandet i världen.

På måndagen drog sändningarna igång. I inslaget ovan visar programledarna oss rummen de ska få sova i när de inte är i direktsändning.

Sedan 2008 så har Sveriges Radio varje år arrangerat Musikhjälpen.  I år gör man det i Norrköping med programledarna Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina. Vi träffade de när de började förbereda sig i ”buren” på måndagsförmiddagen. Anis Don Demina var laddad på måndagen:

Musikhjälpen i Norrköping

– Man har väl lite myror i brallan nu, man har svårt att sitta still, man vill att klockan ska bli 20.00 och att det äntligen är dags.

Rutinerad i trion

Brita Zackari är den mest rutinerade i trion eftersom hon var programledare ifjol också:

– Musikhjälpen handlar ju egentligen inte så mycket om oss utan om alla lyssnare därhemma som önskar låtar och engagerar sig.

Musikhjälpen sänds också i SVT. Klicka här för att följa sändningarna.

I inslaget nedan visar programledarna upp badrummet de ska dela på under veckan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Norrköping

Mer i ämnet