Projektledaren bakom Musikhjälpen: ”Det här året sticker ut”

Uppdaterad
Publicerad

Det har verkligen varit speciella förutsättningar för Musikhjälpen i Norrköping. Förra året gick det inte att sända från torget på grund av pandemin. I år blev två av programledarna förkylda och tvingades avbryta.

– Det är klart att det sticker ut. Det har aldrig tidigare hänt i Musikhjälpen förut, säger projektledaren Simon Rosenqvist.

Under årets Musikhjälpen blev programledarna Oscar Zia och Anis Don Demina förkylda och tvingades avbryta.

– Men det var verkligen inte svårt att hitta vikarier, säger Simon Rosenqvist, projektledare för Musikhjälpen för Sveriges Radio.

Musikhjälpen i Norrköping

”Kodjo trodde först att jag skämtade”

Han ringde Kodjo Akolor för att höra om han kunde ställa upp.

– Han trodde att jag skämtade. Men sedan ställde han direkt in alla planer, synkade med familj och barn. Och kom hit på bara några timmar.

”Linnea ringde själv”

Artisten Linnea Henriksson hörde i sändningen att programledarna blivit sjuka.

– Hon ringde direkt och sa ”jag finns här”. Det säger så mycket om Kodjo och Linnea som människor, men också om Musikhjälpen som projekt. Den värmen och hjärtat som finns här, det gör att folk ställer upp och vill vara med, säger Simon Rosenqvist.

På söndagskvällen avslutas Musikhjälpen i Norrköping efter en veckas sändningar dygnet runt.

– Det har varit en fantastiskt kul vecka. Kärleken som vi möter från publiken, det är det som driver en att göra det här, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare för Musikhjälpen för SVT.

”Man har planerat i månader”

Det är inte bara programledarna som har jobbat dag och natt med sändningarna. Bakom kulisserna sliter projektledare, sändningsproducenter, cateringsfirmor, publikvärdar och vaktpersonal. Många har varit med under flera år i rad.

– Man har planerat i fyra månader, bokat in artister och haft en strategi. Sedan blir det som det blir. Allt kan hända i Musikhjälpen, säger huvudproducenten Lina Linderoth Asp.

I videon berättar projektledartrion om några av de oförutsägbara saker som hänt under sändningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Norrköping

Mer i ämnet