IFK stödjer Biljetthjälpen – sänker priset

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping hakar nu på Peking Ultras ”Biljetthjälpen” och subventionerar biljetterna till hemmamatchen mot GIF Sundsvall den 20 september.

Supportergruppen Peking Ultras samlar in pengar för att köpa matchbiljetter till nyanlända flyktingar. Initiativet har fått namnet ”Biljetthjälpen” och fått uppmärksamhet över hela landet.

Och nu vill IFK själva vara med och dra sitt strå till stacken.

– Vi tycker det är jättepositivt och Peking Ultras ska få all cred för det, säger IFK:s tillförordnade klubbdirektör Håkan Wetell till Kamraterna.net.

Klubben har bestämt att ”Biljetthjälpen” får betala blir 50 kr per biljett till Gävle-matchen, mot ordinarie 120 kr för vuxen och 60 kr för ungdom, och gälla för Curva Nordahl.

–  Om det ska handla om integration så ska vi ju inte sätta dem själva. Så det blir nog Curvan om den inte blir full, då får vi hitta andra platser, säger Håkan till Kamraterna.net.

Biljetthjälpen nu samlat in 47.500 kronor, vilket med IFK:s subvention skulle ge 950 flyktingar möjlighet att se matchen.

– Det är jättekul att IFK vill vara med och stödja oss. Det ger en fin möjlighet till att ännu fler kan se fotboll, säger Johan Möller som är en av initiativtagarna  från Peking Ultras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.