Influensavaccinet är slut på Gotland berättar Magne Hovland, kommunikatör på Region Gotland. Foto: TT/Claudio Bresciani //SVT

Influensavaccin slut på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Influensavaccinet är slut på Gotland och nu ställs drop-in tider in.

– Vi ställer in alla vaccinationstider för drop-in för dem som tillhör riskgrupperna. Men de som har en bokad tid ska fortfarande komma till den avtalade tiden, säger Magne Hovland, kommunikatör Region Gotland.

Enligt region Gotland kommer det inte komma in några fler doser under 2018 – men eventuellt under januari nästa år. Bristen på vaccin ska bero på större efterfrågan både på Gotland och i Europa.

– Influensaaktiviteten är just nu mycket låg i Sverige liksom resten av Europa. Det är normalt och troligen får vi ingen större spridning före nyår, säger Sven Montelius, smittskyddsläkare i Region Gotland, i ett pressmeddelande.

Regionen råder människor som tillhör riskgrupper att undvika kontakt med andra som har pågående influensasymptom som till exempel feber och hosta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.