Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anders Karlsson, seniorledare för Åtvidabergs bandyklubb om utmaningarna klubben står inför denna vintern. Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

Bandyiskris i Åtvidaberg – svårt med utebanor

Uppdaterad
Publicerad

Bandyn är en av de sporter som kan drabbas hårt i vinter. Att ha is på planerna drar mycket el.

Bandyklubben i Åtvidaberg planerar att förkorta sin is-säsong från fyra månader till tre, för att spara pengar. Enligt Anders Karlsson som är seniorledare för klubben tar det mellan en till två veckor att få is på anläggningen. Vanligtvis brukar is-säsongen dra i gång i början av november men nu siktar man på december istället, inte minst för att klara ungdomsturneringen som klubben arrangerar då.

Bandyhallar bättre lösning

Kommunen ger klubben bidrag på runt 750 000 kronor varje år för elkostnaderna. Att hålla isen vid liv är dyrt. Elva mil kylrör ligger under gruset och många bandyklubbar har nu problem berättar Anders Karlsson:

– Kommer det fortsätta såhär så blir det väldigt svårt för oss som har utebanor.

Han tror att det enda vettiga konceptet är att bygga hallar istället eller något tak över isanläggningarna så att man kan behålla kylan.

I inslaget ovan berättar han om varför isanläggningen är så viktig i Åtvidaberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åtvidaberg

Mer i ämnet