Katedralskolan i Linköping. Foto: SVT

Ingen brottslighet på Katedralskolan i Linköping

Publicerad

Polis och åklagare har gått igenom det material som Linköpings kommun lämnade över i samband med att en person på Katedralskolan stängdes av och polisanmäldes för ekonomiska oegentligheter. Nu läggs utredningen ner, skriver Corren.se.

– För att jag ska gå till domstol så krävs det att kommunen, i det här fallet, har lidit ekonomisk skada. Vi har inte kunnat se i utredningen att kommunen har lidit någon sådan skada, säger kammaråklagare Eva Kokkonen till Corren.se.

Det var i början av februari som en intern granskning utförd av Linköpings kommun kom fram till att den ekonomiska styrningen av enheten på Katedralskolan visade ”omfattande och systematiska överträdelser av kommunens regler kring ekonomistyrning, resor och representation”.

Linköping

– Det har utvecklats en kultur som är helt oacceptabel när man hanterar skattebetalarnas pengar. Den egna kulturen är i strid med kommunens värdegrund, vilket vi ser som mycket allvarligt, sa kommundirektör Paul Håkansson i ett pressmeddelande i februari.

– Det finns kanske brister mot interna regler, men det är inget brott enligt lag, säger Eva Kokkonen till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet