De som vill flyga charter från Norrköping får rikta in sig på vintertidtabellen. Det blir inga avgångar i sommar, säger Ola Matsson, VD på Norrköping Airport. Foto: SVT/Norrköping Airport

Ingen charter från Norrköping Airport i sommar

Uppdaterad
Publicerad
I dag lyfte det första charterplanet till Rhodos i Grekland, men det avgången fick skjutas upp ett par timmar eftersom det saknades rätt tillstånd. Några charterflyg från Norrköping är inte aktuellt.

På onsdagsmorgonen var det meningen att SAS skulle ha två avgångar till Thessaloniki i Grekland och reseföretaget Tui skulle ha en charterresa till Rhodos i Grekland. Samtliga avgångar från Arlanda. Men de två SAS-flighterna ställdes in och Tui:s charter sköts upp. Anledningen till de inställda flygen och den uppskjutna chartern ska ha varit att grekerna ångrat sig.

Grekland ändrat sig

– Det kom uppgifter för ett par dagar sen om att man har ångrat sig i Grekland, man vill inte ha svenskar där eftersom situationen har varit för dålig med coronasmittan. Sen dess har vi jobbat för att våra resenärer ändå ska få komma på semester, säger Adam Györki, presschef på Tui till SVT.

Inga charteravgångar från Norrköping i sommar

Med den första charterresan till Grekland genomförd fanns det möjligen förhoppningar att charterresorna skulle komma igång också från Norrköping Airport nu under sommaren, men så blir det sannolikt inte.

– Om det kommer igång chartertrafik från Sverige så kommer de att flygas enbart från Arlanda och Landvetter. För oss är det vintertidtabellen som gäller, säger Ola Matsson, VD på Norrköping Airport.

Och det finns det inget som kan ändra på?

– Det bestämmer charterbolagen, säger Ola Matsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet