Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen gick redan torsdagen efter skjutningen i Norrköping ut och bad om tips om en bil som hittade i Rejmyre-trakten, som hade brunnit. Foto: Ulf Wigh/WighnewsVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen vill ha tips om bilen som brann

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte gripit någon efter dödsskjutningen som inträffade natten mot torsdag i centrala Norrköping. Det uppger polisens presstalesperson. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen hittat vapen i den bil som påträffades i Rejmyre-trakten efter skjutningen, och som polisen bad att få fler tips om redan i torsdags.

Natten mot torsdag sköts två män till döds utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Polisen har inlett en förundersökning om mord i två fall och händelsen betecknas som en ”särskild händelse” och enligt chefsåklagare Torsten Angervåg har de dödade personerna kopplingar till grov organiserad brottslighet.

Efter drygt två dygn har polisen ännu inte gripit någon person misstänkt för skjutningen, enligt polisens presstalesperson.

– Nu handlar utredningsarbetet om att bearbeta alla tips och uppgifter som har kommit in, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Fynd i bilen i Rejmyre

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att gärningsmannen hade planerat att skjuta männen utanför en restaurang där de befann sig innan de åkte till nattklubben.

SVT har pratat med kammaråklagare Karin Sandén som leder utredningen, men hon vill inte kommentera uppgifterna eller berätta något mer om utredningen i nuläget.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen även gjort fynd i den bil som påträffades i Rejmyre-trakten på natten efter skjutningen. Det ska, enligt Aftonbladet, handla om en AK-47 och en Glock-pistol som man ska ha hittat i brandresterna.

Polisens presstalesperson vill inte kommentera de här uppgifterna och Kammaråklagaren Karin Sandén, som leder utredningen, svarar inte på frågor från media.

Polisen vill ha fler tips

Polisen gick redan på presskonferensen på torsdagseftermiddagen efter skjutningen ut med uppgifter om bilen i Rejmyre-trakten.

– Vi vill ha in mer tips som gäller en bil i Rejmyre-trakten som har brunnit. Vi är väldigt intresserade av iakttagelser från människor som bor i Rejmyre, om de har sett en bil eller individer som inte brukar vistas i området, strax efter skjutningen, sade Hanna Sjögren, chef för grova brott i Norrköping, vid presskonferensen i torsdags.

Polisen efterlyste då även tips om en bil som ska ha färdats utanför nattklubben Hugo på Slottsgatan i samband med skjutningen, cirka 1.20 på natten.

– Bilen ska ha kommit från Drottninggatan och färdats i riktning mot Kungsgatan, sa Hanna Sjögren vid presskonferensen i torsdags.

Om du har sett något som kan vara intressant för utredningen kan du kontakta polisen på 11414.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer