Ingen köpare till Reijmyre glasbruk

Uppdaterad
Publicerad

Reijmyre glasbruks konkursförvaltare meddelade nu på förmiddagen att man inte kunnat slutföra affären med den tilltänkta köparen. Nu bjuder man ut rörelsen till försäljning igen.

–  Jag kan inte kommentera varför det till idag bestämda tillträdet inte gick att genomföra, säger advokat Rune Brännström.

Men det inte har något med Finspångs kommun att göra, berättar han.

– Kommunen är fortfarande överens om att ta över fastigheten om det finns någon som driver rörelsen vidare, säger Rune Brännström.

Det två alternativen är nu att antingen göra ett förnyat försök att hitta någon som kan fortsätta driften eller att lägga ner, menar konkursförvaltare Rune Brännström.

Konkursförvaltaren mötte vid klockan 13 glasbrukets personal och meddelade då att man nu ger det tre veckor att hitta en ny köpare av verksamheten. Under tiden går bruket på sparlåga.

Glasbruket grundades 1811.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.