Polisens presstalesman Björn Öberg. Foto: SVT//Jeppe Gustafsson

Skadade efter explosionen har fått lämna sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

De två patienter som fick stanna kvar på sjukhus efter fredagens explosion i Linköping har fått lämna sjukhuset, uppger Region Östergötland.

Den siste patienten, en man i 75-årsåldern, opererades akut. Skadorna var dock lindriga och han hade lämnat sjukhuset vid 18-tiden på lördagen.

Ingen gripen

Platsen för explosionen är fortfarande avspärrad. Den mycket trafikerade Hamngatan är avstängd mellan Drottninggatan och Linnégatan.

Explosionen i Linköping

– Vi har ställt ut betongsuggor, satt upp stängsel och har bevakning av väktare, säger polisens presstalesperson Björn Öberg till SVT.

Ingen misstänkt eller gripen finns i ärendet. Polisen ser en koppling till kriminella miljöer som det mest sannolika alternativet, men det kan ännu inte bekräftas.

– Nu jobbar vi med inre spaning med hög intensitet, säger Björn Öberg.

Ännu oklart vad som smällt

Explosionen tros ha orsakats av en sprängladdning som detonerat i eller i anslutning till ett öppet cykelförråd nära den mest skadade fastigheten. Det är oklart exakt vad som smällt.

– Bombtekniker jobbar på platsen och vi har sökt av med hundar. Prover ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum (NFC), så förhoppningsvis får vi svar snart, säger Öberg till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet