Här dog en kvinna efter en olycka där en elsparkcykel var inblandad. Foto: Carl Larsson/SVT

Inget åtal efter dödsolycka med elsparkcykel

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen redovisat sin utredning av dödsolyckan i Norra Promenaden i Norrköping 13 april i år valde åklagaren att inte väcka åtal. Polisen anser sig veta hur olyckan gick till men kan inte berätta om det eftersom ärendet inte ledde till åtal.

– Vi tror oss veta vad som hände. Eftersom åklagaren inte väckte åtal är ärendet inte en offentlig handling och då kan jag inte berätta något mer, säger polisens förundersökningsledare Joakim Öhman.

Enligt honom överlämnade polisen sin förundersökning till åklagare i somras.

Vållande till annans död

Det var på morgonen 13 april som en kvinna i 30-årsåldern blev påkörd vid Norr Tull i Norrköping. Kvinnan skadades så svårt att hon avled redan innan ankomst till sjukhus. Hon blev påkörd av en lastbil, på eller nära, ett övergångsställe i Norra Promenaden. Om hon färdades på elsparkcykeln eller inte var inte klarlagt när SVT Nyheter Öst pratade med polisen 21 april.

Polisen rubricerade händelsen som vållande till annans död och tog in både lastbil och elsparkcykel för teknisk undersökning. SVT Nyheter Öst har utan framgång sökt åklagaren för att höra varför åtal inte väcktes.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet