Ingegerd Edman ordförande i Drothems byalag Foto: SVT

Inget klart om väg 801 i Söderköping

Publicerad

Frågan om de boende längs väg 801 ska ta över ansvaret för vägen eller inte lever fortfarande. Framåt årsskiftet kan nästa besked komma.

I samband med ombyggnaden av E22 förbi Söderköping vill Trafikverket att de boende längs väg 801 tar över ansvaret för vägen. Det är de boende inte alls intresserade av och försöker med alla medel stoppa Trafikverkets förslag.

Boende fortsatt kritiska

De boende har samlat information och vid ett flertal tillfällen kontaktat Trafikverket. Under fredagen fanns Trafikverket på plats i kommunhuset i Söderköping för att intresserade skulle kunna ställa frågor om hela E22-ombyggnaden.

– Det fanns en del saker som var fel, menade Ingegerd Edman, en av de som bor längs vägen.

Hon hävdar att viss information saknas i den samrådsredogörelse som ska upprättas efter ett samråd med bland annat markägare. Enligt Edman har exempelvis kallelser till möten inte gått ut skriftligt fastän så skulle ha skett.

Prövning väntar

Från Trafikverkets håll berättar man att ärendet nu ska genomgå en juridik- och planprövning. Detta sker i samband med att en så kallad vägplan fastställs, vilket troligen kommer ske framåt årsskiftet. Vid en juridik- och planprövning kontrollerar Trafikverkets experter att ingen del av ett beslut strider mot gällande lagar och regler. Efter denna prövning vet man om det är möjligt för Trafikverket att avhända sig ansvaret för väg 801.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet