Så här glada var gänget från Bollihop under galakvällen på Operakällaren. Foto: Bollihoplinkoping/Instagram

Integrationsprojektet Bollihop fick Guldhanden 2018

Uppdaterad
Publicerad

Stiftelsen Sverige United som verkar för integration genom fotboll delade ikväll ut sitt årliga pris Guldhanden på Operaterassen i Stockholm. Strax efter klockan 21 stod det klart att integrationsprojektet Bollihop i Linköping fått priset.

Grundarna Ella Karlsson och Sahar Khalili fick ta emot priset – ett stipendie på 50.000 kronor – av konferencieren Carolina Klüft och den tidigare statsministern Ingvar Carlsson.

Projektet Bollihop är ett samarbete mellan BK Tinnis och KFUM Linköping där man erbjuder tjejer i utsatta områden i Linköping att träna fotboll och futsal.

– Det är ovanligt att två föreningar släpper all prestige och bygger upp något tillsammans. Genom att själva öppna upp sig för nya intryck och idéer har Ella Karlsson och Sahar Khalili gjort Bollihop till en framgångsfaktor inom svensk fotboll, säger David B Larsson, verksamhetsansvarig för Sverige United, i ett uttalande på stiftelsens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.