Det råder vinterväglag och isgata på många vägar efter gårdagen och nattens kraftiga snöfall. Foto: Edina Foric/SVT

Olycka på väg 55 norr om Norrköping – lastbil blockerade vägen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit snö och svartis på flera vägar i Östergötlands län efter nattens kraftiga snöfall. Sjunkande temperatur och kraftig vind har försvårat situationen och räddningstjänsten uppmanar bilister att inte åka ut i onödan.

Det har inträffat flera trafikolyckor och på flera vägar råder isgata, berättade Daniel Asp vakthavande befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland på onsdagsmorgonen.

– Det är jättehalt på väg 55. Det är isgata och råder totalstopp norrgående riktning, säger Daniel Asp.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

På sträckan norrgående Simonstorp körde en lastbil in i mitträcket och blockerade vägen. Norrgående riktning var avstängd helt under onsdagsförmiddagen och föraren av lastbilen fördes till sjukhus. Några timmar senare stängdes vägen av i södergående rikting efter en ny olycka.

Uppmaning: ”Åk inte ut”

Vid 13-tiden på onsdagen uppgav Trafikverket via sin sajt att vägen åter var öppen. Men det är fortfarande risk för halka på sträckan.

En person har fördes också till sjukhus efter en trafikolycka på E4:an utanför Norrköping på onsdagen.

– Jag vill uppmana bilister att inte åka ut på vägarna om de inte måste. Man ska definitivt inte ge sig ut med sommardäck, säger Daniel Asp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Tänk på att hastigheten som står på skyltarna är inte den hastigheten man måste hålla”, säger trafikpolisen Andrea Tufvesson. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Aprilsnön och trafikkaoset i Sydsverige

Mer i ämnet