Jan Stenmark intervjuas Foto: Fredrik Ahl

Jan Stenmarks serievägg invigd

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpingssonen Jan Stenmark var hemma under lördagen för att medverka när hans serievägg invigdes.

14 stora bilder presenterades i Hallarna en installation som är permanent. Installationen har kommit till efter ett samarbete med Norrköpings konstmuseum. Hallarna är ett kulturkvarter i Norrköping där Musik, teater konst och annan kultur förenas.

Bland dom 14 bilderna finns ett orginal av Jan Stenmark som han gjort speciellt för installationen.

– Jag fick gå tillbaka och titta på alla mina bilder för att kolla vilka jag skulle välja till den här väggen. Det handlade både om att hitta rätt kvalitet men även att de skulle vara liggande bilder i rätt mått, sa Jan Stenmark inför skaran människor som samlats för att ta del av invigningen.

– Syftet med Jan Stenmarks bilder i Hallarna är att ge en wow-känsla och mer rörelse i det kreativa området, det sa Pelle Fillipsson verksamhetsansvarig vid Hallarna.

På frågan hur man ska tolka bilderna svarade Jan Stenmark.

– Bilden lämnar mycket till betraktaren själv, det är upp till den som ser på bilden.

Under lördagen var det även vernissage på en utställning med Jan Stenmark vid Arbetets museum.

Jan Stenmark är född i Norrköping men bor i Stockholm. Han har studerat på Konstfack och är bland annat känd från Aftonbladets kultursidor där han på ett skämtsamt och ironiskt sätt presenterar sina bilder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.