Foto: Janine Gaines

Janines lägenhet totalförstörd efter explosionen

Uppdaterad
Publicerad

Två av alla som fick sina lägenheter förstörda i explosionen i Linköping är Janine Gaines och Ulrika Reinholdsson. Själva hade de båda änglavakt.

Janine fick tv:n över sig, när den föll från väggen. Hennes balkong och fönster har helt blåsts ut.

– Jag mår bra, men är fortfarande lite chockad. Nu måste jag handla lite kläder och sedan blir det hotell som försäkringsbolaget fixat, berättar Janine.

Explosionen i Linköping

Lägenheten är totalförstörd, men själv har hon haft änglavakt. Ett sår på ena foten och ett på andra benet, men hon har blivit omtejpad av vårdpersonal.

Foto: Privat

Ulrika Reinholdsson vaknade av explosionen. Hon vittnar om element som har tryckts ut från väggar, fönster som krossats och köksskåp som rasat. Ulrika har under dagen vistats på en näraliggande cykelaffär, där hon kunnat använda toaletten och laddat telefonen.

– Nu har vi tagit skydd i porten mot Hamngatan och en granne utanför avspärrningarna kom förbi med hamburgare. ”Vi fixar en bättre gårdsfest nästa gång” sa han, berättar Ulrika Reinholdsson.

Foto: Ulrika Reinholdsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet