Jerry Broman tidigare i Moderaterna. Foto: SVT

Politikern Jerry Broman lämnar Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Ledamoten i Linköpings kommunstyrelse meddelade under tisdagen att han lämnar Moderaterna i Linköping. Nu ska han istället gå över till Kristdemokraterna.

– Det hela har växt fram under en längre tid. Moderaterna har gått åt mitten medan jag är lite mer höger. Kristdemokraterna stämmer bäst för mig nu, säger Jerry Broman.

En till orsak till bytet ska ha varit när Sara Skyttedal blev etta på Kristdemokraternas lista till europavalet. En person som han ville lägga sin röst på.

– Jag kan inte vara aktiv i ett parti och bedriva valrörelse för ett annat, säger Jerry Broman.

Kvar i kommunfullmäktige

Jerry Broman kommer att lämna sina uppdrag i arbetsmarknadsnämnden, Lejonfastigheter och geografiska utskottet Medborgardialog 1 Nord. I kommunfullmäktige sitter han dock kvar.

Moderaternas gruppledare Niklas Borg säger till Corren att det finns en kandidatsförsäkran inom Moderaterna som säger att man ska lämna sina uppdrag om man lämnar partiet. Men det finns inga tvångsmedel att ta till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.