Josefin Nilsson är död

Uppdaterad
Publicerad

Den gotländska sångerskan Josefin Nilsson har avlidit. Hon är känd såväl som en av medlemmarna i Ainbusk Singers och som soloartist och skådespelerska. Josefin Nilsson blev 46 år gammal.

Uppgifterna om dödsfallet kommer från länsteaterns facebooksida. På teaten har hon och systern Marie Nilsson haft föreställingen Systrarna Sisters. där sjungit och pratat om sina liv. Föreställningen blev en stor succé förra året, efter 42 fullsatta föreställningar fick man sätta in nio extraföreställningar och tanken var att showen snart skulle sättas upp i Stockholm.

Framgångsrik karriär

Som soloartist debuterade Josefin Nilsson 1993, med sånger skrivna av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Musikaldebut gjorde hon i stockholmsuppsättningen av Chess. 2005 tävlade hon i Melodifestivalen med bidraget ”Med hjärtats egna ord”.

Josefin Nilsson är död

Som skådespelare har Josefin Nilsson bland annat medverkat i Adam & Eva (1997)  och Det blir aldrig som man tänkt sig (2000).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Josefin Nilsson är död

Mer i ämnet