Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är med stolthet som Kathleen Murray bär t-shirten med trycket ”Proud owner of the Worlds ugliest lawn”. I klippet får du se en bandicoot på besök i hennes ”avskyvärda” trädgård. Foto: Privat

Kathleen i Australien har världens fulaste gräsmatta: ”Hoppades på topp tio”

Uppdaterad
Publicerad

Efter succén med tävlingen ”Gotlands fulaste gräsmatta”, så har nu världens fulaste gräsmatta utsetts. Den stolta vinnaren är Kathleen Murray på ön Tasmanien i Australien.

– Jag blev jätteglad när jag vann! Sist jag vann något var en hulatävling på en kryssningsbåt när jag var fem, säger hon i ett videosamtal med SVT Nyheter Öst.

Tävlingen startades ursprungligen år 2022 av Region Gotland för att uppmärksamma vattenbristen. Ju färre som använde vatten för att vattna gräsmattor, desto bättre. Och ju fulare gräsmatta – desto bättre var man på att spara vatten.

Hösten 2023 lanserades tävlingen internationellt, bland annat av skådespelerskan Shailene Woodley.

Exet tog gräsklipparen

Framgångsreceptet för vinnaren Kathleen Murray är flitiga besök av bandicootråttor, också kallade punggrävlingar. De har grävt flera stora gropar i trädgården.

– Mitt ex flyttade år 2016 och tog gräsklipparen med sig. Då kom djuren eftersom ingen längre terroriserade dem, säger Kathleen.

Starta klippet för att höra henne berätta om vinsten. I videon får hon också besök av en bandicootråtta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.